UPS Szerviz uszerviz.hu

 
 • « Vissza

  GyIK - Mikor forduljak szervizhez?

 • Kérdés:

  Mikor érdemes szervizhez fordulni, és bevizsgáltatni meglévő, használt szünetmentes tápunkat?

  Válasz:

  Ha frissen vásárolunk használt szünetmentes tápegységet, érdemes az akkumulátorokat bevizsgáltatni, de még jobb, ha rögtön újakra cseréljük azokat. Az UPS-készülékek, azaz szünetmentes tápok szinte egyetlen "kopó, fogyó" alkatrésze az akkumulátor.

  A modern szünetmentes készülékek az akku élettartamát intelligens akkufelügyeleti rendszereikkel növelik, ugyanakkor monitorozzák is az akku állapotát, és jóval az akku életciklusa előtt jelzést küldenek a tulajdonosnak/operátornak.

  Ha készülékünk nincs számítógépes hálózatra kötve (akár Ethernet hálózatra, akár csak egy USB kábel segítségével), időről időre ellenőrizzük a kezelőpanelt! Ellenőrizzük a státusz LED-eket, az LCD képernyőt. Ha nem vagyunk biztosak a jelzések értelmében, nézzünk utána a használati kézikönyvben. Kézikönyv hiányában szervizünk szivesen nyújt segítséget akár emailben, akár telefonon.

  Ha az akku cserére szorul, mindig márkás, jó minőségű csereakkut válasszunk.

  Amennyiben a készülék nem jelez előre akku-hibát, gyakorlatilag nincs teendőnk.

  A több éve üzemelő szünetmentes tápegységet érdemes lehet kitisztítani, amelyet szakszervizünk telefonos egyeztetést követően azonnal (megvárható) elvégez.

UPS Szerviz uszerviz.hu